Live

Ciolacu face apel la Iohannis să evite „ciolaniada”: Să accepte un guvern condus de Rafila. Ori minoritar, ori de uniune națională

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu anunța în luna octombrie că Alexandru Rafila s-a înscris în PSD și că va candida pe listele partidului la alegerile parlamentare Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a anunțat joi seară că Alexandru Rafila este propunerea oficială a partidului pentru funcția de premier. Însă, el va lipsi de la consultările de luni de la Palatul Cotroceni, deoarece încă se află în izolare, soția lui fiind testată pozitiv la coronavirus.

Liderul PSD a atacat propunerea de premier făcută de PNL, în persoana lui Florin Cîțu. „Groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost că este om de partid și că este obedient președintelui”, a spus Ciolacu.

El a mai spus că „este cazul ca președintele să recunoască că a pierdut alegerile”, făcând apel la Klaus Iohannis, PNL și USR PLUS: „Să nu transformăm această perioadă într-o ciolandiadă”.

„Cel mai corect e ori să accepte un guvern minoritar condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională, iar propunerea de prim-ministru să fie din partea partidului care a câștigat alegerile, adică tot domnul Alexandru Rafila”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a anunat că Alexandru Rafila nu va fi prezent luni la consultările cu președintele Iohannis, deoarece încă se va afla în perioada de izolare.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre greva din Noaptea Muzeelor: „Mă duc voluntar patru ore. O să beau o cafea și o să rezist”

Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare încercăm să reglăm în şedinţă de guvern situaţia muzeografilor

Rafila: Nu ducem lipsă de resurse umane calificate, ci repartiţia nu e echilibrată. În Bucureşti avem de două ori mai mulţi medici

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România, anunță ministrul Rafila

Partenerii noștri