Ciolacu face apel la Iohannis să evite „ciolaniada”: Să accepte un guvern condus de Rafila. Ori minoritar, ori de uniune națională

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu si alexandru rafila la pupitre cu sigla PSD
Marcel Ciolacu anunța în luna octombrie că Alexandru Rafila s-a înscris în PSD și că va candida pe listele partidului la alegerile parlamentare Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a anunțat joi seară că Alexandru Rafila este propunerea oficială a partidului pentru funcția de premier. Însă, el va lipsi de la consultările de luni de la Palatul Cotroceni, deoarece încă se află în izolare, soția lui fiind testată pozitiv la coronavirus.

Liderul PSD a atacat propunerea de premier făcută de PNL, în persoana lui Florin Cîțu. „Groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost că este om de partid și că este obedient președintelui”, a spus Ciolacu.

El a mai spus că „este cazul ca președintele să recunoască că a pierdut alegerile”, făcând apel la Klaus Iohannis, PNL și USR PLUS: „Să nu transformăm această perioadă într-o ciolandiadă”.

„Cel mai corect e ori să accepte un guvern minoritar condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională, iar propunerea de prim-ministru să fie din partea partidului care a câștigat alegerile, adică tot domnul Alexandru Rafila”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a anunat că Alexandru Rafila nu va fi prezent luni la consultările cu președintele Iohannis, deoarece încă se va afla în perioada de izolare.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri