Live

Cioloș: Stimaţi lideri PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

Fostul premier Dacian Cioloş, membru fondator al partidului 'Mişcarea România Împreună', spune că „prezumţia de nevinovăţie o poţi invoca atunci când e vorba de un drept de simplu cetăţean, nu când eşti într-o demnitate publică”.

„A conduce o ţară e un privilegiu sacru, nu e un simplu drept cetăţenesc. Prezumţia de nevinovăţie o poţi invoca atunci când e vorba de un drept de simplu cetăţean, nu când eşti într-o demnitate publică. Dar pentru asta trebuie să ai Demnitate! Şi un minim respect pentru cei care ţi-au oferit privilegiul de a ocupa o astfel de poziţie în stat", a scris Dacian Cioloş, vineri, pe Facebook.

El subliniază că „o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale”, ci „cu onoarea şi cu bunul simţ”.

„În concluzie. Stimaţi lideri ai PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale. Are de-a face cu onoarea şi cu bunul simţ! La care mă încăpăţânez să cred că românii pe care presupun că-i respectaţi au dreptul”, a mai scris Dacian Cioloş.

Fostul premier a reacționat la declarația Vioricăi Dăncilă, care a susținut că Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Potrivit premierului, acest lucru arată că modul în care se aplica justiţia în România este încă sub influenţa arbitrariului.

„Știm foarte bine cum s-a născut acel prag, printr-o interpretare eronată a CCR a unui raport al Comisiei de la Veneţia, lucru dovedit deja, Comisia a spus că nu e vorba de un prag financiar. A vehicula din nou această snoavă cu pragul îmi spune că Dăncilă, Carmen Dan şi restul PSD-iştilor pregătesc psihologic terenul ca să impună rapid, poate prin OUG un prag la abuzul în serviciu ca Dragnea să nu mai poată fi condamnat în apel”, a spus jurnalistul Liviu Avram.

Sursa: Digi24, Agerpres

Citiţi şi: Ce se va întâmpla după condamnarea lui Dragnea

                  Primul lucru care nu se va schimba după verdictul în cazul Dragnea
 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Judecătorii au anulat probele în dosarul de trafic de influență al lui Dragnea pentru vizita la Trump. Dosarul se întoarce la DNA

REPER a depus lista cu candidaţii la europarlamentare la BEC. Câte semnături a strâns partidul lui Cioloş

REPER a atacat OUG-ul de comasare a alegerilor la CCR. Cioloș: Am fost deposedați de Guvernul Ciolacu de dreptul de a ne apăra votul

Dacian Cioloș deschide lista de candidați REPER pentru Parlamentul European

Partenerii noștri