Cioloș: Stimaţi lideri PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos_gov
Foto: gov.ro

Fostul premier Dacian Cioloş, membru fondator al partidului 'Mişcarea România Împreună', spune că „prezumţia de nevinovăţie o poţi invoca atunci când e vorba de un drept de simplu cetăţean, nu când eşti într-o demnitate publică”.

„A conduce o ţară e un privilegiu sacru, nu e un simplu drept cetăţenesc. Prezumţia de nevinovăţie o poţi invoca atunci când e vorba de un drept de simplu cetăţean, nu când eşti într-o demnitate publică. Dar pentru asta trebuie să ai Demnitate! Şi un minim respect pentru cei care ţi-au oferit privilegiul de a ocupa o astfel de poziţie în stat", a scris Dacian Cioloş, vineri, pe Facebook.

El subliniază că „o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale”, ci „cu onoarea şi cu bunul simţ”.

„În concluzie. Stimaţi lideri ai PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale. Are de-a face cu onoarea şi cu bunul simţ! La care mă încăpăţânez să cred că românii pe care presupun că-i respectaţi au dreptul”, a mai scris Dacian Cioloş.

Fostul premier a reacționat la declarația Vioricăi Dăncilă, care a susținut că Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Potrivit premierului, acest lucru arată că modul în care se aplica justiţia în România este încă sub influenţa arbitrariului.

„Știm foarte bine cum s-a născut acel prag, printr-o interpretare eronată a CCR a unui raport al Comisiei de la Veneţia, lucru dovedit deja, Comisia a spus că nu e vorba de un prag financiar. A vehicula din nou această snoavă cu pragul îmi spune că Dăncilă, Carmen Dan şi restul PSD-iştilor pregătesc psihologic terenul ca să impună rapid, poate prin OUG un prag la abuzul în serviciu ca Dragnea să nu mai poată fi condamnat în apel”, a spus jurnalistul Liviu Avram.

Sursa: Digi24, Agerpres

Citiţi şi: Ce se va întâmpla după condamnarea lui Dragnea

                  Primul lucru care nu se va schimba după verdictul în cazul Dragnea
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri