Live

Ciucă va discuta cu Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat, spune purtătorul de cuvânt al guvernului

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă i-a mulțumit lui Sorin Cîmpeanu pentru "modul în care a înțeles să se sacrifice" dându-și demisia din funcția de ministru. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi, după ședința de guvern, că premierul Nicolae Ciucă va avea o discuție cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat la adresa acestuia. 

„Ministerul Educației, domnul ministru, au prezentat în ultimele zile o serie de clarificări. După cum știți, premierul Nicolae Ciucă s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita pe care a făcut-o în Japonia (...). Ca atare, în perioada următoare, cu siguranță că vor fi purtate discuții la nivelul guvernului și vom reveni cu detalii. (...) Vor fi discuții pe această temă între premier și ministru și după ce vor fi derulate aceste proceduri vom fi în măsură să vă oferim mai multe detalii”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Potrivit acesteia, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori.

Lucrarea se numea "Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor". Investigația publicată luni de PressOne arată că Sorin Cîmpeanu și-ar fi însușit mai multe capitole din lucrarea fostului său coordonator de doctorat, conținut care însumează 92 de pagini.

Ulterior, ministrul a spus că acuzațiile sunt încercări de „a opri din cursul lor firesc legile educației”. 

„Pe cei care îşi doresc cu orice preţ să blocheze legile Educaţiei îi anunţ că nu vor reuşi să facă acest lucru chiar dacă amestecă un subiect de interes pentru milioane de copii şi tineri cu eventuale acuze la nivel personal. Lucrurile sunt total diferite, iar la nivel personal sunt oameni care nu sunt capabili să diferenţieze un îndrumător de lucrări practice sau un caiet de seminar cu o lucrare ştiinţifică. Un îndrumător de lucrări practice a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor. Un îndrumător de lucrări practice cuprinde monograme, cuprinde legi, cuprinde formule şi scheme de calcul, cuprinde diagrame şi tabele care nu pot fi schimbate şi care nu trebuie să fie schimbate. Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El şi-a motivat trecerea numelui său pe îndrumător spunând că „să treci nume precum Arhimede nu era cazul, la autori”. „Este un un mod de lucru specific, respectat întocmai pentru îndrumătoare de lucrări practice, pentru îndrumătoare de proiect şi pentru caiete de seminare, lucrări fără ISBN”, a adăugat ministrul.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

Ciolacu dă asigurări că toate pensiile vor fi primite înainte de Paște și că în buget sunt prinși și banii pentru pensiile recalculate

România trimite un nou pachet de ajutor umanitar în valoare de milioane de lei în Fâșia Gaza

Partenerii noștri