Live

Cristian Preda: Iohannis e perfect îndreptățit să trimită alte propuneri de comisar european

Data actualizării: Data publicării:

Fostul europarlamentar Cristian Preda, susține, în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a trimis două propuneri de comisar european la Bruxelles, că președintele Klaus Iohannis este „perfect îndreptățit” să facă alte propuneri și să-și folosească influența pe care o are în PPE, scrie Mediafax.

„Dăncilă i-a trimis Ursulei von der Leyen două propuneri pentru poziția de comisar european ce revine României: Dan Nica și Rovana Plumb. Doi pesediști. Cred că președintele Iohannis e perfect îndreptățit să trimită alte propuneri la Bruxelles”, a scris, vineri, pe Facebook, Cristian Preda, membru PLUS.

Acesta consideră că Monica Macovei și Mihai-Răzvan Ungureanu sunt potriviți pentru funcția de comisar european, iar președintele ar putea să-și folosească influența pe care o are în PPE pentru a avea „o persoană cu care ne putem mândri”.

„Profilul e clar: europeni, competenți și care nu au fost vreodată suspectați de vreo faptă de corupție. Am și două sugestii: Monica Macovei și Mihai-Răzvan Ungureanu. Președintele poate folosi influența de care dispune în sânul PPE (care e și familia poitică a Ursulei von der Leyen) pentru a avea în Comisie o persoană cu care ne putem mândri, nu una de care să ne fie rușine”, notează Cristian Preda.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Klaus Iohannis a promulgat legea care devansează alegerile prezidenţiale

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Ursula von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene

Partenerii noștri