Live

„Desant” românesc la Viena. Europarlamentarii români încearcă să discute cu Cancelarul Austriei

Marco Badea Data actualizării: Data publicării:
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarii PNL și PSD s-au deplasat, miercuri, la Viena, într-o ultimă încercare de a pune presiune pe oficialii austrieci care se opun aderării României la Spațiul Schengen. Primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat pentru Digi24.ro, că, împreună cu Siegfried Mureșan și Manfred Weber, președintele PPE, vor încerca să obțină o discuție cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, miercuri seara, când are loc o reuniune a popularilor europeni la Viena. 

Nehammer va participa la reuniunea PPE și trebuie să susțină un discurs la întâlnirea cu șefii de delegații ai popularilor europeni, și va avea o întâlnire și cu Manfred Weber și cu europarlamentarii români. 

Și Alina Gorghiu a fost la Viena, unde s-a întâlnit cu președinta Senatului austriac pentru a face lobby pentru un vot favorabil al Austriei pentru România în Consiliul JAI. 

„A pasat elegant răspunderea la Guvern. A spus că va transmite decidenților argumentele mele în favoarea României”, a declarat Alina Gorghiu. 

Eurodeputata S&D, Maria Grapini, a declarat pentru digi24.ro că și Grupul politic S&D este la Viena. „Toate ședințele de comisie și de grup ni le-am mutat aici la Viena pentru a mai putea face pe ultima sută de metri și lobby pentru problema noastră (aderarea la Schengen)”, a explicat Grapini. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

Sebastian Burduja vrea ca Bucureştiul să devină port la Dunăre: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

USR Iași cere filialelor PSD din Moldova să retragă sprijinul politic al lui Ciolacu, după reclamațiile „discriminatorii” ale acestuia

Piedone îl ironizează pe Ciolacu: Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Eşti bine?

Partenerii noștri