Live

Dragnea: PSD nu susține majorarea taxelor și impozitelor locale

Data actualizării: Data publicării:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referindu-se la proiectul Codului finanțelor publice locale, aflat în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale, că el nu susține nicio majorarea a taxelor și impozitelor locale. Deranjat de insistența jurnaliștilor pe acest subiect, liderul social-democrat a mai spus că s-ar face „un întreg scenariu pe o informație venită pe surse”, ignorând practic atât proiectul MDRAP, cât și ceea ce a declarat recent Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și președintele Asociației Municipiilor din România.

Liderul social-democrat a fost întrebat de jurnaliști ce părere are despre proiect și dacă crede că este o soluție majorarea impozitelor și taxelor locale pentru a acoperi deficitul de bani generat în bugetele administrațiilor locale de „revoluția fiscală”.

„Categoric, nu. Nu au nicio legatură măsurile fiscale adoptate de Guvern - că nu e vorba de o revoluție - cu nivelul bugetelor locale. Nu am fost niciodată de acord și nu o să fiu nici în continuare să susțin modificarea unui act normativ, o lege de exemplu, care să mărească impozitele și taxele locale. Eu nu susțin așa ceva și PSD nu va susține așa ceva, pentru că nu e nevoie”, a răspuns Dragnea.

Mai mult, liderul social-democrat a susținut că nici premierul Viorica Dăncilă nu ar susține și nici nu ar avea cunoștință despre o intenție de majorare a taxelor și impozitelor locale.

Eu acum aflu despre asta și sunt covins că nici doamna Dăncilă nu a fost informată până acum despre asta. Când va ajunge la Guvern așa ceva, sunt sigur că doamna Dăncilă va avea o discuție cu noi în coaliție. Din câte știu, nici dumneaei nu susține așa ceva”, a declarat Dragnea.

La insistențele jurnaliștilor, care au dorit să afle dacă agrează propunerea formulată de Robert Negoiță, primar al Sectorului 3 și recent reales vicepreședinte al PSD, Liviu Dragnea a răspuns iritat: „Noi, acuma, începem să facem un întreg scenariu pe o informație venită pe surse?”.

Potrivit unui proiect aflat în discuții la Ministerul Dezvoltării Regionale, privind Codul finanțelor publice locale, taxele și impozitele locale s-ar putea majora substanțial ca urmare a instituirii unei obligații pentru autoritățile locale de a opta pentru pragul maxim de impozitare. Reprezentanții PNL au susținut că taxele și impozitele locale ar crește de șase ori ca urmare a modificărilor preconizate.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu a negat, la rândul său, că se vor produce unele majorări, dar a arătat că el și colegii din Asociația Municipiilor din România susțin „o taxare unitară”.

La această cotă unică ar putea fi adăugată o cotă adițională, stabilită de consiliile locale.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri