Live

Înființarea Liceului Romano-Catolic, contestată de PNL și PMP

Data publicării:

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Mişcarea Populară sesizează Curtea Constituţională în privinţa legii de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş cu predare în limba maghiară.

Proiectul a trecut de Parlament, săptămâna trecută, cu votul majorităţii PSD – ALDE.

Înfiinţarea liceului este şi subiect de dosar penal. Fostul inspector şcolar general din Mureş a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, acuzat că a emis ilegal o decizie privind funcţionarea unităţii de învăţământ.

Faptul că se dă o lege specială pentru o singură unitate de învățământ e un abuz foarte grav. E o încălcare a puterilor în stat, e o chestiune ce ține de Executiv nu de legislativ. Trebuie să respectăm legile așa cum au fost ele create”, a declarat Eugen Tomac, președintele executiv al PMP.

Practic, discutăm deschis despre un tain pe care majoritatea PSD-ALDE îl plătește UDMR pentru susținerea unui guvern antieconomic și antinațional”, a spus Florin Roman, deputat PNL.

E un mesaj ultranaționalist și antimaghiar categoric. Nu e niciun element de neconstituționalitate. Să vorbești de troc politic denotă o gândire și o mentalitate caracteristică celui care vorbeste despre așa ceva. (Reporter: Ați avut o discuție cu Viktor Orban pe marginea acestui proiect?) Am încercat să îl sun duminic, nu am reușit să vorbim”, a declarat Kelemen hunor, președinte UDMR.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Sebastian Burduja vrea ca Bucureştiul să devină port la Dunăre: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

George Tuță, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, și-a depus candidatura: „Vom reconstrui capitala Capitalei”

Partenerii noștri