Live

Iohannis: Bugetul pe 2019 e „superficial, nerealist, bazat pe alocări politice preferențiale”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis critică bugetul pe 2019 și susține că acesta este „superficial, nerealist și bazat pe alocări politice preferențiale”, atrăgând totodată atenția că, prin comparație, sumele alocate partidelor politice parlamentare sunt „revoltător de mari”.

După ce Administrația Prezidențială a transmis un comunicat de presă în care sunt criticate tăierile de bugete de la instituțiile de siguranță națională, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care îl critică pe Liviu Dragnea și partidul pe care acesta îl conduce, pentru modul în care a fost realizat bugetul pe 2019.

„Cu o întârziere de peste 2 luni, PSD vine în fața românilor cu un buget superficial, nerealist, bazat pe alocări politice preferențiale. În vreme ce în România nu se construiesc autostrăzi, spitale și există încă școli fără toalete și apă curentă, sumele alocate în acest an partidelor politice parlamentare sunt revoltător de mari, cu PSD drept principal beneficiar.

Dacă Liviu Dragnea se declară preocupat de sănătatea românilor, atunci să suplimenteze bugetul Sănătății din fondurile destinate partidelor. Reducerea semnificativă a bugetelor instituțiilor care asigură securitatea națională vulnerabilizează România.

Numai un politician meschin și inconștient ar putea să pună în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor”, a transmis președintele României.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Klaus Iohannnis de Paște: Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Partenerii noștri