Iohannis: Bugetul pe 2019 e „superficial, nerealist, bazat pe alocări politice preferențiale”

Data actualizării: Data publicării:
170223_iohannis dragnea tariceanu grindeanu_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1) crop
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis critică bugetul pe 2019 și susține că acesta este „superficial, nerealist și bazat pe alocări politice preferențiale”, atrăgând totodată atenția că, prin comparație, sumele alocate partidelor politice parlamentare sunt „revoltător de mari”.

170223_iohannis dragnea tariceanu grindeanu_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1) crop
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

După ce Administrația Prezidențială a transmis un comunicat de presă în care sunt criticate tăierile de bugete de la instituțiile de siguranță națională, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care îl critică pe Liviu Dragnea și partidul pe care acesta îl conduce, pentru modul în care a fost realizat bugetul pe 2019.

„Cu o întârziere de peste 2 luni, PSD vine în fața românilor cu un buget superficial, nerealist, bazat pe alocări politice preferențiale. În vreme ce în România nu se construiesc autostrăzi, spitale și există încă școli fără toalete și apă curentă, sumele alocate în acest an partidelor politice parlamentare sunt revoltător de mari, cu PSD drept principal beneficiar.

Dacă Liviu Dragnea se declară preocupat de sănătatea românilor, atunci să suplimenteze bugetul Sănătății din fondurile destinate partidelor. Reducerea semnificativă a bugetelor instituțiilor care asigură securitatea națională vulnerabilizează România.

Numai un politician meschin și inconștient ar putea să pună în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor”, a transmis președintele României.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri