Live

Ionel Dancă (PNL): Viorica Dăncilă e un pericol pentru politica externă a României

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a criticat, joi dimineață, la Digi24, gafa făcută de Viorica Dăncilă, în Muntenegru, și comparația nepotrivită a ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la sacrificarea porcilor cu pestă porcină și uciderea a peste 1,1 milioane de oameni la Auschwitz. Liberalul le-a cerut demisia celor doi oficiali din Guvern.

Este o comparație care nu trebuie privită nici cu cea mai mică indulgență. E intolerabil să compari tragedia Holocaustului cu incinerarea unor animale. E îngrozitor ce a putut să afirme dl. Daea. Noi am cerut demisia domnului Daea din Guernul României. Nu poate să mai reprezinte România un om care face o astfel de comparație. (...) Sunt afirmații ofensatoarea la adresa memoriei victimelor Holocaustului”, a spus Ionel Dancă, la Digi24.

În legătură cu gafa premierului Dăncilă, care a confundat Podgorița cu Priștina, purtătorul de cuvânt al PNL a spus că „nu mai surprinde pe nimeni”.

„Însă, de data asta e o chestiune extrem de gravă. A confundat capitala unui stat pe care România nu l-a recunoscut oficial. Să faci această confuzie aduce pagube în politica externă a României. Este f grav”, a completat el.

„Nu mai e vorba de prostie. Este un pericol pentru politica externă a României. Cu fiecare deplasare, întâlnire avută de doamna Dăncilă a lăsat în urma gafe memorabile. Trebuie să ne îngrijoreze. E un pericol pentru politica externă”, a adăugat Dancă.

Reprezentantul PNL a mai spus că nu se așteaptă ca Viorica Dăncilă și Petre Daea să-și dea demisia: „Au dovedit că nu sunt deloc receptivi la criticile care vin din partea societății. Guvernează într-un mod iresponsabil, lipsit de transparență.”

„Sunt convins că această declarație va rămâne nesancționată și acest lucru e cu atât mai grav, pentru că asta înseamnă că PSD își asumă o poziție care trădează sentimente antisemite. Din păcate, mi-e teamă că vor încerca să ignore această chestiune și vor spune că este un incident minor. Nu este așa. Credem că trebuie sancționat drastic”, a mai spus Ionel Dancă, despre Petre Daea.

Joi dimineață, și președintele USR Dan Barna le-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă și lui Petre Daea.

Ulterior, printr-un comunicat de presă, Petre Daea și-a cerut scuze și și-a declarat „respectul pentru toți membrii comunității evreiești”.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Sebastian Burduja vrea ca Bucureştiul să devină port la Dunăre: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

George Tuță, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, și-a depus candidatura: „Vom reconstrui capitala Capitalei”

Partenerii noștri