Live

Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni: Sistemul de învățământ este bazat pe cerințele secolului XX

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Kelemen Hunor, președintele UDMR, spune că învățământul profesional trebuie dezvoltat, pentru a fi adaptat la cerinețele pieței muncii. El a participat luni, alături de ceilalți lideri ai coaliției de guvernare și de premierul Florin la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, pe tema proiectului România Educată.

În opinia liderului UDMR, sistemul actual de învățământ este învechit, bazat pe cerințele secolului XX.

„Astăzi după-amiază (luni - n.r.) am participat la consultări cu președintele Klaus Iohannis pe tema proiectului România Educată. Subiectul întâlnirii a fost reforma educației și principiile de bază ale strategiei din acest domeniu. Învățământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerințele secolului XX. Un alt subiect important a fost învățământul profesional, care trebuie să-și redobândească prestigiul. Acest obiectiv poate fi atins, dacă ne adaptăm la cerințele pieței de muncă”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook, după consultări.

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni seria de consultări cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice. Luni, şeful statului s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi liderii coaliţiei de guvernare - preşedintele PNL, Ludovic Orban, copreşedinţii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Klaus Iohannis a promulgat legea care devansează alegerile prezidenţiale

Partenerii noștri