Live

Klaus Iohannis, discuție cu președintele Bulgariei despre „situația de securitate extrem de îngrijorătoare” din Ucraina și Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu omolul său, Rumen Radev, despre „situația de securitate extrem de îngrijorătoare din Ucraina și Marea Neagră” și coordonarea dintre cele două state pentru oferirea ajutorului umanitar Ucrainei și refugiaților veniți din această țară.

„Am avut o conversație foarte bună cu președintele Bulgariei Rumen Radev despre situația de securitate extrem de îngrijorătoare din Ucraina și Marea Neagră. România și Bulgaria vor continua să-și coordoneze eforturile pentru a oferi sprijinul umanitar consecvent Ucrainei și refugiaților ucraineni”, arată mesajul președintelui Klaus Iohannis pe Twitter.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, aflat într-o vizită în Bulgaria, spune că refuzul de a furniza arme ţării sale echivalează cu o susţinere pentru ''agresiunea rusă şi exterminarea'' ucrainenilor.

Kuleba s-a întâlnit şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev, considerat un simpatizant al Rusiei. În declaraţiile date după întrevederea cu ministrul ucrainean, preşedintele bulgar s-a limitat să asigure că ţara sa va continua să ofere ''sprijin total Ucrainei în funcţie de posibilităţile noastre'', amintind că Bulgaria a primit peste 91.000 de refugiaţi ucraineni şi a oferit Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 1,5 milioane de euro.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Klaus Iohannis a promulgat legea care devansează alegerile prezidenţiale

Partenerii noștri