Live

Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu îi propună pe Rovana Plumb și Dan Nica pentru postul de comisar european

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Foto: presidency.ro

Viorica Dăncilă l-a anunțat telefonic pe Klaus Iohannis că vrea să trimită la Bruxelles numele Rovanei Plumb drept propunere pentru postul de comisar european, iar șeful Statului i-a spus că ”este o propunere proastă”, recomandându-i să nu o facă, a relatat chiar Președintele, miercuri, într-o discuție informală cu jurnaliștii.  

Ulterior acestei discuții, Viorica Dăncilă a revenit, tot telefonic, pentru a-l informa pe Președinte că a trimis deja la Ursula von der Leyen numele Rovanei Plumb și pe al lui Dan Nica, pentru postul de comisar european. 

Șeful statului i-a spus că dacă aceste propuneri, care sunt foarte proaste, vor fi repinse, România va pierde portofoliul Transporturilor pe care îl vizează în cadrul Comisiei Europene, și ”vom avea o problemă serioasă”. 

Viorica Dăncilă a transmis după întâlnirea pe care a avut-o în 20 august cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen că a primit felicitări pentru gestionarea Preşedinţiei României la Consiliul UE. Discuţiile au vizat desemnarea noului comisar european din partea României.

"Am avut astăzi, la Bruxelles, o întâlnire extrem de plăcută și productivă cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care o felicit pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și o asigur de sprijinul deplin al Guvernului României în eforturile asumate de consolidare a proiectului european. Am avut bucuria de a primi aprecieri și felicitări din partea Ursulei von der Leyen pentru modul în care am gestionat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un mandat de succes și un proiect care a consolidat poziția țării noastre la nivelul Uniunii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis și Ciolacu condamnă „actele extremiste” după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat: „Nu au nicio justificare”

Ciolacu, despre Patriot pentru Ucraina: Mă bucură reacția Moscovei. Înseamnă că noi contăm în mobilizarea împotriva dictatorului Putin

Ciolacu a discutat cu Iohannis despre trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina: Decizia o luăm în CSAT. Ne apără și pe noi

Iohannis, de Ziua Independenţei Naţionale: E esenţial să reflectăm la România pe care dorim să o construim pentru generaţiile tinere

Partenerii noștri