Live

Lia Olguța Vasilescu: „Sper ca aerul foarte tare de la Palatul Victoria să nu mai ia de cap pe nimeni”

Data actualizării: Data publicării:

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a exclus, marți, înainte de ședința conducerii partidului, posibilitatea de a deveni premierul care îi succede în funcție lui Mihai Tudose, dar a menționat câteva nume ce ar putea fi luate în discuție de colegii săi: Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae, Mihai Fifor. Nu însă și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care nu își dorește, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Ministru al muncii în cabinetele Grindeanu și Tudose, Lia Olguța Vasilescu a amintit că a mai fost propusă ca prim-ministru și într-un CEx precedent, dar atunci a refuzat această perspectivă și acum „nu s-a schimbat”. „Sunt multe variante, poate fi o doamnă, cu excepția mea și a Gabrielei Firea”, a declarat fostul primar al Craiovei, menționând în acest context și alte nume: Șerban Nicolae, Mihai Fifor sau Ecaterina Andronescu. „Să vedem variantele și cum se orientează colegii. Eu nu-mi doresc”, a punctat Lia Olguța Vasilescu.

Viitorul premier trebuie să țină legătura cu partidul și să aplice programul de guvernare pentru a avea succes, a explicat ministrul municii din Cabinetul Tudose. „Sper ca aerul foarte tare de la Palatul Victoria să nu mai ia de cap pe nimeni”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Ea a recunoscut că a lucrat bine cu Mihai Tudose, „un premier implicat”, cu care a comunicat foarte mult, chiar și de patru ori pe zi vorbeau la telefon, spre deosebire de fostul premier Sorin Grindeanu, cu care „nu se auzea cu lunile”, a precizat vicepreședintele PSD. Întrebată ce i se reproșează atunci lui Tudose, ea a spus că nu trebuia să facă unele declarații la televizor înainte de a-și spune nemulțumirile în partid. 

Vasilescu a mai spus că, din punctul ei de vedere, unele ministere ar putea fi comasate, iar Carmen Dan ar putea să-și păstreze funcția.

Întrebată dacă schimbarea a doi premieri în decurs de un an arată că PSD guvernează prost, Lia Olguța Vasilescu a replicat că au fost doi premieri, dar același program de guvernare, iar programul de guvernare este foarte bun, dovadă o creștere economică de 8,8 la sută, peste așteptări. Totuși, Lia Olguța Vasilescu recunoaște că această luptă internă din PSD afectează partidul. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Campania de Paște. Cum i-au anulat PSD și PNL târgul lui Nicușor Dan. Craiova o ține într-o petrecere până la alegeri

A început instalarea luminilor de Crăciun în Craiova. Olguța Vasilescu: „Vor fi ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”

La Craiova s-au inventat WC-urile de socializare. Lia Olguța Vasilescu s-a lăudat cu ele pe Facebook și apoi a șters fotografiile

Olguța Vasilescu își apără orașul: Criminalul nu e craiovean. Craiova e mai sigură decât Timișoara, unde ucigașul nu a fost prins

Partenerii noștri