Live

Marcel Ciolacu merge în vizită oficială în Republica Azerbaidjan

Data publicării:
Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Foto: George Călin/Inquam Photos

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, se află luni şi marţi în vizită oficială în Republica Azerbaidjan, cu care România a semnat un important contract de import de gaze, la invitaţia preşedintelui Adunării Naţionale a acestei ţări, Sahiba Gafarova, informează Agerpres.

În prima zi a vizitei, luni, Marcel Ciolacu va avea, la Baku, o întrevedere cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, după care va participa la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Torţa Eternă.

Tot luni, preşedintele Camerei Deputaţilor va avea întâlniri cu Sahiba Gafarova, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Azerbaidjan, cu Mikayil Jabbarov, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SOCAR, şi cu Rovshan Najaf, preşedintele SOCAR.

Ciolacu va vizita marţi terminalul "Sangachal" şi locul unde a fost forată prima sondă de petrol din lume. Va vizita, de asemenea, Centrul "Heydar Aliyev" şi "Azerkhalcha OJSC". El va depune o coroană de flori la monumentul compozitorului George Enescu de la Baku.

Preşedintele Camerei Deputaţilor va fi însoţit de vicepremierul Kelemen Hunor, de Marian Neacşu, secretarul general al Guvernului României, Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alexandra Presură, secretar al Camerei Deputaţilor, precum şi de o delegaţie formată din membrii conducerii Transelectrica S.A. şi Transgaz.

România a semnat un important contract de import de gaze din Azerbaidjan, la începutul anului, pentru perioada 1 aprilie 2023 - 1 aprilie 2024.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a mers la rândul său într-o vizită oficială în Azerbaidjan, anul acesta, a numit importul de gaze azere drept "o plasă de siguranţă".

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu şi Firea au mers de 1 Mai la depoul Dudeşti din Capitală și le-au vorbit angajaților STB despre creșterea salariilor

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul anunță construirea a două noi stadioane: „Nicolae Dobrin” la Piteşti și „Gheorghe Hagi” la Constanţa

Ciolacu dă asigurări că toate pensiile vor fi primite înainte de Paște și că în buget sunt prinși și banii pentru pensiile recalculate

Partenerii noștri