Live

Meleșcanu, o nouă explicație pentru cozile la votare din străinătate: Au fost încă două buletine de vot

Data actualizării: Data publicării:

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, spune că românii din străinătate au așteptat ore întregi la coadă pentru a vota pentru că, pe lângă alegerile europarlamentare, a fost organizat și referendumul pe justiție, care, cu cele două buletine de vot, a lungit procesul de votare.

Nu am știut cum s-o administrăm, cum s-o manageriem. Nu am avut un rând de alegeri, așa cum se hotărâse, a venit apoi decizia cu referendumul, care practic a dublat munca în secțiile de votare. Aceasta a fost una dintre primele cauze. O a doua cauză a fost faptul că a venit un număr foarte mare de oameni, în condițiile în care la multe secții de votare era o singură tabletă pentru verificarea votului multiplu”, a spus ministrul de Externe.

În principiu, în străinătate ia cam 2-3 minute de om votarea. Având în vedere că era și referendum, cu încă două întrebări, cu două buletine, este între 6 și 7 minute, deci a existat o presiune foarte mare”, a adăugat Meleșcanu.

Declarația vine după ce, luni seara, ministrul se întreba retoric ce vină are pentru cozile uriașe de la secțiile de votare din străinătate. A doua zi, Meleșcanu le-a cerut scuze românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu spune că s-a propus în Coaliție ca în diaspora să se poată vota două zile: „Pentru a nu se crea o emoţie”

Rezultate parțiale alegeri parlamentare 2020. AUR obține peste 23% în diaspora

Alegeri parlamentare 2020. Un bărbat a încercat să voteze de două ori în Germania și încă o dată în Neamț

Alegeri parlamentare 2020: Cetăţenii români, exceptaţi de la măsura interdicţiei de deplasare, sâmbătă şi duminică, în Turcia

Partenerii noștri