Live

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: Anii de pandemie și recentele provocări ne aduc și mai aproape

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Ciprian Hord

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, că „anii de pandemie și recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc și mai aproape”.

„Astăzi, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vă asigur, din nou, de respectul meu personal și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare.

Vă doresc, dumneavoastră, cetățenilor români de etnie maghiară, să aveți o sărbătoare binecuvântată, bucurându-ne să ne regăsim uniți în diversitatea Uniunii Europene din care facem parte.

Anii de pandemie și recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc și mai aproape, împărtășind aceste momente grele, prin solidaritate între noi și mai ales față de prietenii și vecinii noștri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului.

Spiritul toleranței și al armoniei, în care toate minoritățile beneficiază de drepturi constituționale egale ne oferă azi ocazia de a ne manifesta generozitatea și recunoștința.

La mulți ani tuturor maghiarilor din România și de pretutindeni!”, arată mesajul prim-ministrului Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rareş Bogdan: „Ciucă e singurul candidat pe care îl susținem. Va fi un președinte extrem de necesar pentru România și Europa”

Serviciile secrete poloneze au găsit dispozitive de ascultare în sala în care trebuia să se reunească guvernul

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Partenerii noștri