Live

„Nu îmi doresc să conduc un guvern tras în căciulă”. Ciolacu, întrebat dacă va fi președintele tuturor românilor: „Prim-ministru”

Data publicării:
Rotația premierilior PNL-PSD e prevăzută a avea loc îa finalul lunii mai. Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Brăila, că este „ferm convins” că se va respecta acordul din Coaliție, iar el va fi prim-ministrul României. „Această rotație este stipulată într-un acord politic”, spune liderul PSD. Aceasta a precizat însă că nu vrea să fie „ prim-ministrul unui guvern tras în căciulă”.

„Din trecut trebuie să învățăm greșelile, eu nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă, îmi doresc un guvern eficient cu oameni care știu să conducă minstere”, a spus liderul PSD. 

Întrebat dacă are suspiciuni că există „manipulări” din partid sau din afara partidului ca el să nu ajungă premier, Ciolacu a răspuns râzând: „din interiorul partidului doar dacă Mihai Tudose are vreun gând”.

„Atributul constituțional de desemnare a unui prim-ministru este al Președintelui României. Această rotație este stipulată într-un acord politic care a constituit Coaliția. Eu sunt ferm convins că se va respecta acest lucru”, a declarat Ciolacu.

„Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă. Noi lucrăm deja la programul de guvernare și o să mergem cu el în Coaliție. (...) și nu cred că vor fi foarte multe negocieri”, spune președintele PSD.

La conferința de presă de la Brăila, unde a participat la alegerile din organizație, liderul PSD a mai fost întrebat și dacă va fi „un președinte al tuturor românilor.”

Jurnalist: Veți fi un președinte, sperăm noi, al tuturor românilor, asta vă doriți, da?

Ciolacu: „Prim-ministru.”

Despre negocierile pentru rotație, Ciolacu declarat că nu au început. Aceasta i-a criticat însă pe cei care „s-au trezit vorbind în spațiul public” despre schimbul de ministere, uitând că a făcut-o chiar el.

„N-a început nicio negocieri. Mi se pare și anormal, prioritățile guvernului, ale miniștrilor. De aceea pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit așa de mult despre această rotație și de schimbul de ministere în spațiul public, este anormal. Pentru că în acel moment eficiența ministrului începe să scadă. Și cred că a fost o greșeală pentru cei care s-au trezit vorbind în spațiul public”, a declarat vineri Ciolacu.

În aceeași conferință de presă, Mihai Tudose a dat de înțeles că va intra în guvern la rotație.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu şi Firea au mers de 1 Mai la depoul Dudeşti din Capitală și le-au vorbit angajaților STB despre creșterea salariilor

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

Partenerii noștri