Live

Ponta anunță de ce nu votează eliminarea pensiilor speciale: PNL și PSD au vrut doar imagine publică. Este neconstituțional și populist

Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Președintele Pro România, Victor Ponta a scris miercuri un mesaj pe Facebook în care precizează motivele pentru care nu va vota legea care elimină pensiile speciale. Ponta susține că proiectul este unul populist și că românii sunt „păcăliți” că vor fi eliminate pensiile speciale.

„PNL si PSD au vrut doar imagine publica ( sau, mai bine zis, sa nu piarda imagine publica daca se opun) - insa aici este vorba de viata oamenilor si de drepturi fundamentale - nu au avut grija sa procedeze atent si corect. Stiu ca PSD si PNL se bazeaza pe faptul ca CSM va contesta legea la CCR si va castiga in baza deciziilor si practiicii deja existente a Curtii / atunci insa se va arata ca Parlamentul este facut din oameni neprofesionisti si populisti care adopta legi neconstitutionale - iar oamenii vor acuza ca au fost pacaliti ca se desfiinteaza pensiile speciale”, a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier a acuzat parlamentarii care au votat abrogare pensiilor speciale că nu au rezolvat problema bugetară sau a echității sociale.

„Nu au rezolvat problema echitatii sociale / au desfiintat pensii mari si mici - si au pastrat in vigoare pensii mari si mici / este nedrept sa spui ca unii oameni merita pensia mare speciala si altii nu o merita nici pe cea mica daca este speciala - noi am adoptat legile si toti pensionarii se considera indreptatiti in mod legitim .

 Nu s-a rezolvat nimic din problema bugetara - din 160.000 de beneficiari de pensii militare si de serviciu au desfiintat 5000 ( restul continua tot fara criteriul contributivitatii) / din 9 miliarde ron impact bugetar se reduce cheltuiala publica imediata cu maxim 7% / deci argumentul financiar nu exista”, a mai scris Ponta.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Victor Ponta a dat statul român în judecată, inclusiv DNA și procurorul care l-a trimis în judecată în dosarul Turceni - Rovinari

Corina Creţu: Există viaţă şi fără politică. Dacă PSD are nevoie de mine, răspund pozitiv

Corina Creţu și-a anunțat demisia din Pro România: Colaborarea cu AUR este o decizie greșită

Proiect de lege: Poliţiştii și alți funcționari publici condamnaţi penal ar putea rămâne fără drept la pensii speciale

Partenerii noștri