Live

Rareș Bogdan, supărat după retragerea lui Cîțu: Este inadmisibil! Nu vreau să cred că au existat astfel de jocuri!

Data publicării:
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan. Foto: Facebook/PNL

Imediat după ce a venit vestea că Florin Cîțu își depune mandatul de prim-ministru desemnat, europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a avut o reacție neașteptat de virulentă, la DigiFM. Iritat, politicianul a spus că este „inadmisibil” ceea ce se întâmplă și că se dovedește „lipsă totală de înțelegere a fenomenului politic și de patriotism”.

„În momentul ăsta, mă deplasez spre Guvernul României, spre Ludovic Orban. Este inadmisibil! Dacă ei vor să-și bată joc de cariera lor, să-și bată joc de ei, dar nu de o țară, și nu de un partid! Partidul Național Liberal nu merită să i se întâmple așa ceva. Ce face Florin Cîțu în momentul ăsta este o bătaie de joc la adresa PNL! Noi am hotărât să încercăm să ne învestim guvernul, România se află într-o situație cum n-a mai trăit în ultimii 30 de ani, n-am mai avut o astfel de situație din 1989 încoace și trebuie să ne dovedim responsabili! Ce face Florin în momentul ăsta este iresponsabilitate în fața românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul s-a declarat surpris de decizia luată de premierul desemnat, cu atât mai mult cu cât susține că a vorbit cu el recent și nu i-a împărtășit nimic despre aceste planuri. „Nu-l înțeleg pe Florin, aseară m-am despărțit de el, astăzi am vorbit de două ori cu el la telefon”, a mărturist Rareș Bogdan.

Citiți și: Dacian Cioloş: Am vorbit cu Florin Cîţu acum două zile, m-a asigurat că îşi doreşte să guverneze

Rareș Bogdan consideră absurdă o eventuală înțelegere între Ludovic Orban și Florin Cîțu, deși recunoaște că a auzit astfel de scenarii.

„Ludovic Orban este președintele partidului, nimeni nu-l contestă pe Ludovic Orban, are statura necesară pentru a conduce PNL și este un lider de necontestat în PNL. Nu vreau să cred că au existat astfel de jocuri! Exclud această posibilitate. Am auzit-o, dar nu cred în ea. Nu te joci cu o țară, când la granița ta se află sute de mii de români care vor să se repatrieze. Nu te joci cu o țară care are nevoie de un guvern stabil. Nu te joci cu o țară decât dacă ești inconștient și nu înțelegi istoria acestei țări și nu-ți pasă deloc de România și nu-ți pasă deloc de români, pur și simplu îți bați joc și faci ceva pe destinul unor oameni!” - a comentat supărat Rareș Bogdan. „N-a căzut în Parlament, este o rușine absolută, iar istoria ne va judeca și cetățenii României ne vor taxa”, a adăugat Rareș Bogdan.

El s-a declarat absolut convins că președintele nu a știut nimic despre asta.

Ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat pe Facebook, într-un „mesaj important pentru români”, că a luat decizia de a renunța la funcția de prim-ministru chiar înaintea plenului de învestire, pentru că Ludovic Orban trebuie să fie șeful Guvernului în România, nu el. 

Citiți și: CTP: Depunerea mandatului de către Florin Cîţu închide cercul ridicolului pe care l-a început PNL

Editor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

Ciolacu dă asigurări că toate pensiile vor fi primite înainte de Paște și că în buget sunt prinși și banii pentru pensiile recalculate

România trimite un nou pachet de ajutor umanitar în valoare de milioane de lei în Fâșia Gaza

Partenerii noștri