Live

Reportaj France 3 despre lupta românilor pentru justiţie, democraţie şi UE: Anticorpii încă funcţionează

Data publicării:

Postul public de televiziune, France 3, a difuzat un reportaj despre situaţia din România, unde, arată jurnaliştii francezi, democraţia şi justiţia continuă să fie apărate de oameni, în stradă şi pe reţele sociale, deja de aproape un an şi jumătate.

Echipa franceză care a realizat materialul - din care face parte şi jurnalistul Paul Cozighian, corespondent pentru mai multe publicaţii franceze - pune accentul pe dorinţa românilor de a rămâne ancoraţi în Uniunea Europeană şi pe protestele în acest sens, care au fost aprinse de adoptarea OUG 13.

Nu în ultimul rând, reportajul prezintă diversele tipuri de protest şi iniţiative civice care au înmugurit ulterior, precum "Vă vedem din Sibiu" sau "Corupţia ucide".

Materialul despre România, intitulat "Anticorpii încă funcţionează", a fost prezentat în emisiunea "Avenue de l'Europe", fiind proiectat pe fondul unor discuţii şi reportaje despre lupta altor est-europeni - cei din Polonia, Ungaria şi Cehia - de a opri deriva democraţiei. Totul, sub genericul: "Când democraţia joacă împotriva democraţiei".

VIDEO - AICI (începând cu min. 34.22).

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Presa din Ungaria: „E oficial, românii trăiesc mai bine decât maghiarii”

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

Partenerii noștri