Sari la conținut

Reportaj France 3 despre lupta românilor pentru justiţie, democraţie şi UE: Anticorpii încă funcţionează

Postul public de televiziune, France 3, a difuzat un reportaj despre situaţia din România, unde, arată jurnaliştii francezi, democraţia şi justiţia continuă să fie apărate de oameni, în stradă şi pe reţele sociale, deja de aproape un an şi jumătate.

Echipa franceză care a realizat materialul - din care face parte şi jurnalistul Paul Cozighian, corespondent pentru mai multe publicaţii franceze - pune accentul pe dorinţa românilor de a rămâne ancoraţi în Uniunea Europeană şi pe protestele în acest sens, care au fost aprinse de adoptarea OUG 13.

Nu în ultimul rând, reportajul prezintă diversele tipuri de protest şi iniţiative civice care au înmugurit ulterior, precum "Vă vedem din Sibiu" sau "Corupţia ucide".

Materialul despre România, intitulat "Anticorpii încă funcţionează", a fost prezentat în emisiunea "Avenue de l'Europe", fiind proiectat pe fondul unor discuţii şi reportaje despre lupta altor est-europeni - cei din Polonia, Ungaria şi Cehia - de a opri deriva democraţiei. Totul, sub genericul: "Când democraţia joacă împotriva democraţiei".

VIDEO - AICI (începând cu min. 34.22).

 

 

Pe aceeași temă