Live

Sorin Grindeanu: Pe 1 martie încep lucrările și pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova - A7

Data publicării:
Investiţia se ridică la 1,09 miliarde de lei, fără TVA. Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat marți, într-o postare pe Facebook, că lucrările pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova - A7 vor începe pe data de 1 martie. Constructorii turci vor avea la dispoziţie 1,09 miliarde de lei, fără TVA, şi 20 de luni pentru realizarea celor 13,90 km de autostradă, precizează Grindeanu. 

„Pe data 1 martie încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova (A7)! Asocierea de constructori turci are la dispoziţie 1,09 miliarde de lei (fără TVA) şi 20 de luni pentru construcţia celor 13,90 km de autostradă”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai spus că pe traseul acestui lot finanţat prin PNRR, care se desfăşoară între Dumbrava, judeţul Prahova şi intersecţia şi Municipiul Buzău, vor fi construite: un nod rutier (Spătaru) la intersecţia cu DN 2; un nod rutier (Buzău) la intersecţia cu DN 2B; şase poduri; un pasaj superior peste CF triaj şi peste DN 2B.

„Este ultimul din cele 13 loturi ale A7 (între Ploieşti şi Paşcani, finanţate prin PNRR) care intră în execuţie şi pe care trebuie să se circule cel mai târziu în anul 2026”, a completat Grindeanu.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă în administrarea Primăriei București

Ciolacu: Autostrada Comarnic-Braşov se va face în parteneriat public-privat, fiindcă sunt în jur de 4-5 miliarde de euro

Grindeanu: Cheia localelor este să se aleagă oameni care să ţină legătura cu Guvernul pentru investiţii

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Partenerii noștri