Live

Victor Ponta: „Am auzit această frază de la 100 de PSD-iști: Da, ne e rușine cu Dăncilă”

Data publicării:

Fostul premier Victor Ponta susține că a stat de vorbă cu mai mulți parlamentari PSD care i-au spus că nu au vrut să voteze moțiunea de cenzură depusă de USR+PNL+PMP pentru că se temeau să piardă guvernarea în favoarea PNL. El a mai afirmat și că aceștia i-au spus că nici ei nu sunt mulțumiți de prestația ca premier a Vioricăi Dăncilă.

„Am auzit această frază de la o sută de PSD-işti cu care am vorbit şi zilele trecute şi azi în Parlament: ‘Da, mă, ne e ruşine cu Dăncilă, dar tu vrei să îl punem pe Orban?’. Eu încercam să spun: ‘Stai, că nu-l punem!’. ‘Cum ne garantezi tu că nu îl punem pe Orban?’. ‘Păi nu am cum să vă garantez eu, că nu sunt eu mâna dreaptă a domnului Iohannis'”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta spune că a refuzat să susțină deschis moțiunea de cenzură pentru că nu și-a dorit un guvern condus de liderul PNL Ludovic Orban.

„Eu nu puteam să le garantez foştilor mei colegi din PSD ceva ce e foarte simplu. Sper să facă acest lucru singura persoană care le poate garanta. Aici e vorba de cel care numeşte primul-ministru. Să spună, domnule, majoritatea parlamentară nu se schimbă. Eu cred că domnul preşedinte Iohannis, dacă tot zice că vrea să schimbe guvernul, o să trebuiască la un moment dat să facă şi acest lucru”, a adăugat Ponta la Realitatea TV.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre șoseaua surpată în Slănic Prahova: E un drum peste mină. Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?

Ciolacu: Faptul că lună de lună inflaţia e pe trend descendent, chiar accelerat, personal îmi arată clar că suntem pe drumul corect

Ciolacu: Din impozitul pe venit în viitor trebuie să fie deduceri. Astfel vei dezvolta învăţământul privat şi spitalele private

Corina Creţu și-a anunțat demisia din Pro România: Colaborarea cu AUR este o decizie greșită

Partenerii noștri