Live

VIDEO. Tăriceanu, întrebat dacă Ponta i-a pus condiții: „Mi se pare întrebarea nepotrivită”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a discutat cu șefa PSD, Viorica Dăncilă, despre posibilitatea unui candidat comun PSD-ALDE-Pro România la alegerile prezidențiale din acest an.

Nu am discutat. Vom face această discuție în cadrul coaliției, dacă vom avea candidați separați sau candidat comun, după ce ne vor parveni rezultatele la sondaje, vom avea aceasta discuție,” a spus Tăriceanu.

El a spus că a discutat cu Victor Ponta, președintele Pro România, despre aceste variante - candidați separați sau candidat comun la alegerile prezidențiale, dar că nu a existat o concluzie a acestei discuții.

Întrebat dacă Victor Ponta i-a pus vreo condiție, Tăriceanu a răspuns: „Mi se pare nepotrivită întrebarea”.

Preşedintele Senatului a spus în acestă dimineață că, în opinia sa, că cea mai bună soluţie la alegerile prezidenţiale este un candidat unic din partea PSD - ALDE - PRO România, propunere anunţată de Victor Ponta.

Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziţie pentru alegerile prezidenţiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privinţă. Da, cred că cea mai bună soluţie într-adevăr este de a avea un candidat unic”, a precizat Tăriceanu.

Întrebată cum vede discuția dintre cei doi, Președintele PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: „ În politică trebuie să existe democrație, poți să negociezi cu orice partid. Nu putem îngrădi dreptul unui partid politic de a discuta cu alte partide. Eu am lucrat la Bruxelles 9 ani și pentru orice amendament, orice directivă, aveam discuții cu toate grupurile politice, mai puțin cu grupurile extremiste”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Adrian Năstase își recuperează pensia specială. Parlamentul, obligat să îi plătească și banii din urmă

Tăriceanu, achitat definitiv într-un dosar de abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu, achitat într-un dosar de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale

Partenerii noștri