Live

VIDEO. Viorica Dăncilă, o nouă „întâlnire mută” cu oficiali UE

Data actualizării: Data publicării:

După ce, săptămâna trecută, Guvernul a dat publicității imagini fără sonor de la întâlnirea premierului cu șeful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, situația s-a repetat și în această seară, când Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, la Bruxelles, cu liderul Grupului Partidului Popular European din PE, Manfred Weber.

În clipul postat pe site-ul Guvernului, Dăncilă și Weber stau față în față și discută, dar imaginile nu au sonor.

La întrevedere au mai participat doamna Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene și europarlamentarul Dan Nica, anunță Guvernul.

În cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregătirilor desfășurate de către autoritățile de la București, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative și asigurării unui mandat de succes”, se spune în comunicatul Executivului.

„De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situația din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice. În același timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarității între statelor membre și nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii”, se mai spune în textul citat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Conferința extremiștilor europeni, unde trebuiau să vorbească Farage și Orban, a fost oprită de poliția de la Bruxelles

Ursula von der Leyen scapă de scandalul „Piepergate”. Eurodeputatul german numit de președinta CE la IMM-uri renunță la funcție

Klaus Iohannis merge la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Politico: „S-a deschis cutia Pandorei” în cursa pentru șefia Comisiei Europene. Cum ar putea fi detronată „Regina Ursula”

Partenerii noștri