Live

Viorica Dăncilă: Iohannis periclitează o generație de tineri medici prin refuzul de a numi un interimar la Educație

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Premierul Viorica Dăncilă spune că prin refuzul de a aplica decizia CCR şi de a numi un ministru interimar la Educaţie, preşedintele Klaus Iohannis „periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat”. Un reproș asemănător făcuse premierul și joi seara, când a spus într-o emisiune televizată că  bătaia din fața Parlamentului în urma căreia a murit o persoană a escaladat, iar forțele de ordine nu au intervenit la timp pentru că nu există un ministru la Interne.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru. Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical”, a scris Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Premierul îşi încheie postarea întrebându-l pe preşedinte: „Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. Examenul ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie. 

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Remus Pricopie: „E fundamental ca România să rămână un stat pivot al democraţiei şi să fie condusă de oameni serioşi”

Rareș Bogdan: România este un stat cheie pentru NATO și UE. În această cheie ar trebui privită vizita lui Iohannis la Casa Albă

Mesajul lui Klaus Iohannnis de Paște: Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Partenerii noștri