Live

Voiculescu, întrebat de ce nu a fost la conferința de presă cu Cîțu și Arafat: „Dacă m-ar fi invitat, aș fi mers”

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu a fost invitat să participe la conferința de presă care a avut loc luni seara la Guvern, după tragedia de luni seara, de la spitalul „Victor Babeș”, unde 3 pacienți au murit după o defecțiune la unitatea mobilă ATI. Conferința a fost susținută de premierul Florin Cîțu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Cred că premierul l-a invitat pe dr. Raed Arafat la conferința de presă pentru că el este implicat direct în operarea acestei unități mobile de Terapie Intensivă, să ofere toate detaliile tehnice. Dacă m-ar fi invitat, aș fi mers, dar înțeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe Raed Arafat și cred că explicațiile de ieri au fost binevenite”, a spus Vlad Voiculescu într-o conferință de presă organizată la aproape 24 de ore de la incident.

Trei pacienţi COVID au murit luni seara după o defecţiune la unitatea mobilă de terapie intensivă la Institutul Victor Babeș din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Din primele informaţii, tragedia a avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul, care a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

Alți 5 pacienți au fost transferați la alte spitale.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Florin Piersic a fost transferat la terapie intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat

Cîțu, după ruperea Alianței PSD-PNL la București: „E nevoie de un candidat de calibru și de la PNL nu poate fi decât Ciucă”

Rafila, despre acuzațiile de la Pantelimon: Nu spun că nu există, dar noi nu am găsit elemente care să arate o culpă medicală

Șefa Colegiului Medicilor Bucureşti: Oamenii trebuie să afle tot adevărul în cazul morților suspecte de la spitalul Sf. Pantelimon 

Partenerii noștri