Live

Exclusiv Prefectul Capitalei: „În acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat” VIDEO

Data publicării:
Salonul unde a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balș a fost grav afectat.Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri la Digi24 că instalațiile antiincendiu ale pavilionului unde a avut loc incendiul de la Institutul „Matei Balș” au funcționat și au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate, evitând o tragedie mai mare. El a mai spus că, din informațiile sale, pavilionul era recent renovat, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire. 

„Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu vineri, la Digi24.

Prefectul a mai precizat că înainte să plece de la spital echipele de polițiști și procurori sosieră deja și începuseră cercetările la fața locului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Traian Berbeceanu a fost numit manager public al orașului Deva

Traian Berbeceanu s-a întors în PNL după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei

DOCUMENT. Concluziile Corpului de control după incendiul de la Balș. Detectoare de incendiu, doar în camerele medicilor și asistentelor

Incendiul de la Matei Balș. Premierul sesizează DNA, după raportul Corpului de Control

Partenerii noștri