Live

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Nu pot să am încredere într-o justiţie în care un caz cum este Colectiv trenează de 3 ani

Data publicării:
Eugen Iancu Foto: captură Digi24

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, spune că nu poate avea încredere într-o justiţie în care un caz cum este dosarul Colectiv trenează de aproape trei ani, iar „dreptatea” oferită de judecători până în acest moment este una în care răniţii şi părinţii celor decedaţi „sunt trataţi ca nişte infractori”, purtaţi si umiliţi prin sălile de tribunale pentru a vedea incompetenţa şi corupţia din justiţia românească, scrie news.ro.

„De două zile sunt întrebat de oameni din presă dacă am încredere în justiţie, dacă cred că acest dosar se va finaliza într-un termen rezonabil şi dacă cred că se vor da soluţiile corecte şi aşteptate de noi. Răspunsul meu este nu. Nu pot să am încredere într-o justiţie în care un caz cum este dosarul Colectiv trenează de aproape 3 ani, timp în care dosarul făcut de procurori este unul cel puţin "subţire" şi nu mă refer la grosimea lui, iar tribunalele prin care au trecut dosarele Colectiv s-au purtat într-un mod jalnic”, a scris, marţi, pe Facebook, Eugen Iancu, al cărui fiu în vârstă de 22 de ani se numără printre cele 64 de victime ale incendiului din clubul Colectiv.

El afirmă că „dreptatea” oferită de judecători până în acest moment este una în care părinţii celor decedaţi şi răniţii sunt trataţi ca nişte infractori. 

Eugen Iancu se întreabă „câţi judecători proaspăt viitori pensionari înainte de termen, dar momiţi de o pensie mare, se pot privi în oglindă fără a fi apăsaţi de amintirea unor cazuri trucate”, spunând că, „cu siguranţă, un anume judecător nu o poate face”.

„În timp ce noi ne uităm la fotografiile copiilor îngropaţi, în timp ce răniţii au obosit să se tot opereze, suntem purtaţi si umiliţi prin sălile de tribunale pentru a vedea incompetenţa şi corupţia din justiţia romănească. Un judecător, adică un om drept, cu o conduită etică şi morală de netăgăduit, impune respect, iar atunci cănd iese la pensie o face cu fruntea sus, pentru că toată viaţa lui a fost un simbol al corectitudinii. Aş vrea să ştiu câţi judecători proaspăt viitori pensionari înainte de termen, dar momiţi de o pensie mare, se pot privi în oglindă fără a fi apăsaţi de amintirea unor cazuri trucate. Cu siguranţă un anume judecător nu o poate face”, adaugă preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grecia se ține de cuvânt și le oferă vacanțe gratis turiștilor evacuați din cauza incendiilor, anul trecut. Care sunt condițiile

Alertă de incendii forestiere în Grecia. Mai multe localități au fost evacuate

Europa e în prag de „catastrofă” din cauza riscurilor climatice. Ne așteaptă căldură extremă, secetă, incendii și inundații

Panică în Capitală, după un incendiu izbucnit la Facultatea de Psihologie. Fumul s-a văzut de la sute de metri distanță

Partenerii noștri