Live

Propunere: mailurile trimise în drum spre serviciu ar trebui considerate drept „ore de muncă”

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Accesul la wi-fi în trenuri și răspândirea telefoanelor mobile a prelungit ziua de muncă, după cum demonstrează un studiu al University of the West of England, în care a fost urmărit comportamentul a 5.000 de călători în transportul feroviar din Londra.

“Sunt o mamă ocupată și contez pe timpii morți. E foarte important pentru sănătatea mea mintală să pot să-mi fac treaba în tren.”, a spus o navetistă.

Studiul a constatat că 54% dintre navetiști foloseau wi-fi-ul în tren ca să trimită mailuri legate de job. Alții foloseau conexiunea la internet a propriului telefon mobil pentru mailuri. Cei care plecau la job le trimiteau pentru ziua de muncă ce avea să înceapă, iar cei pe drumul spre acasă terminau ce n-au mai avut timp să facă la serviciu.

Cercetătoarea Juliet Jain a spus că accesul la internet asigurat de smartphone-uri și telefoanele mobile a estompat granițele dintre ziua de lucru și timpul liber de acasă- iar acum aceasta se aplică și la drumul spre casă.

Dr. Jain spune că dacă lucrul în timpul navetei ar putea fi considerat timp de muncă, angajații n-ar mai trebui să ajungă toți în același timp la serviciu, iar traficul n-ar mai fi atât de aglomerat în orele de vârf. Însă asta ar însemna ca angajatorii să supravegheze mai strict cum își petrec timpul navetiștii înainte de a ajunge la serviciu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un program cu inteligență artificială poate prezice demisiile angajaților. Japonezii spun că l-au creat ca să-i descurajeze să plece

Mai mult de jumătate dintre britanici ar vrea să plece din UK ca să lucreze în străinătate. Ce nemulțumiri au

Oamenii își petrec aproape o treime din viață dormind. 14 ani pierdem cu ochii în ecrane

Românii muncesc prea mult și neglijează viața de familie. Cei mai mulți dintre ei petrec doar 5 ore pe zi alături de cei dragi

Partenerii noștri