Live

Galerie Foto RAR publică imagini cu improvizația periculoasă descoperită la o autoutilitară din 2015

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: RAR / Facebook

Registrul Auto Român a publicat imagini cu improvizația descoperită la sistemul de frânare al unei autoutilitare adusă la verificare pentru eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului.

Întâmplarea a avut loc la reprezentanța RAR Timiș, unde un bărbat a adus pentru eliberarea CIV un Renault Master fabricat în 2015.

Angajații RAR descriu pe Facecbook ce au găsit la verificarea mașinii: un etrier demontat de pe fuzetă și prins cu “șoricei” de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucată de lemn pentru a nu ieși complet din locașul lui și a duce la pierderea lichidului de frână. Registrul Auto Român explică care sunt consecințele unei asemenea improvizații: "Eficiența la frânare a roții respective? Zero... Viața conducătorului auto? Pusă serios în pericol..."

Proprietarul ar fi fost la rândul lui șocat de descoperirea angajaților RAR. "Noul proprietar l-a cumpărat personal din Austria, iar șocul pe care l-a avut când colegii noștri i-au prezentat ce au descoperit ne face să credem că omul a fost un cumpărător de bună-credință. Ne-a spus că a ajuns noaptea la întâlnirea cu vânzătorul, a inspectat vizual mașina și a decis să o cumpere".

Autovehiculul a fost respins la RAR Timiș, nu a primit CIV și nu va primi documentul până când nu va fi readus în condiții tehnice optime.

RAR transmite și un mesaj șoferilor: "Atragem frecvent atenția asupra importanței verificării amănunțite a autovehiculelor utilizate, înainte de achiziționare, pentru că anul fabricației sau proveniența nu pot garanta starea tehnică!"

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Certificatul RAR Auto Pass, fără de care nu se va mai putea vinde o mașină second-hand în România, va fi eliberat de la 1 decembrie

Măsuri pentru fermieri. Ciolacu: ITP-ul utilajelor va putea fi făcut la sediul fermelor. Amânarea ratelor pentru cei afectați de secetă

Cele mai frumoase mașini clasice din România. Cum se obține atestatul de vehicul istoric

RAR Auto-Pass, documentul fără de care nu se va mai putea înmatricula o mașină second-hand în România, va fi disponibil din 2024

Partenerii noștri