Galerie Foto RAR publică imagini cu improvizația periculoasă descoperită la o autoutilitară din 2015

Data actualizării: Data publicării:
improvizatie rar
Sursa foto: RAR / Facebook

Registrul Auto Român a publicat imagini cu improvizația descoperită la sistemul de frânare al unei autoutilitare adusă la verificare pentru eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului.

Întâmplarea a avut loc la reprezentanța RAR Timiș, unde un bărbat a adus pentru eliberarea CIV un Renault Master fabricat în 2015.

Sursa foto: RAR / Facebook
Sursa foto: RAR / Facebook

Angajații RAR descriu pe Facecbook ce au găsit la verificarea mașinii: un etrier demontat de pe fuzetă și prins cu “șoricei” de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucată de lemn pentru a nu ieși complet din locașul lui și a duce la pierderea lichidului de frână. Registrul Auto Român explică care sunt consecințele unei asemenea improvizații: "Eficiența la frânare a roții respective? Zero... Viața conducătorului auto? Pusă serios în pericol..."

Proprietarul ar fi fost la rândul lui șocat de descoperirea angajaților RAR. "Noul proprietar l-a cumpărat personal din Austria, iar șocul pe care l-a avut când colegii noștri i-au prezentat ce au descoperit ne face să credem că omul a fost un cumpărător de bună-credință. Ne-a spus că a ajuns noaptea la întâlnirea cu vânzătorul, a inspectat vizual mașina și a decis să o cumpere".

Autovehiculul a fost respins la RAR Timiș, nu a primit CIV și nu va primi documentul până când nu va fi readus în condiții tehnice optime.

RAR transmite și un mesaj șoferilor: "Atragem frecvent atenția asupra importanței verificării amănunțite a autovehiculelor utilizate, înainte de achiziționare, pentru că anul fabricației sau proveniența nu pot garanta starea tehnică!"

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri