Live

România trimite înapoi gunoiul venit din Marea Britanie, pe vasul olandez. Doi români și un britanic sunt cercetați

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Poliția de Frontieră

Cele trei puncte de lucru din Bucureşti şi judeţul Ilfov ale firmei care a importat 16 containere cu deşeuri din Marea Britanie, aduse în Portul Constanţa cu un vapor sub pavilion Olanda, au fost verificate, fiind sistate operaţiunile de comercializare a produselor second-hand de către societatea respectivă, a informat marţi Garda de Coastă.

Totodată, potrivit sursei citate, la sfârşitul săptămânii trecute a fost finalizată activitatea de încărcare, pe nava olandeză, a celor 16 containere cu deşeuri, în vederea returnării acestora către expeditor.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în data de 24.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti şi Garda Naţională de Mediu, au efectuat controale în cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov ale societăţii comerciale în cauză, fiind astfel sistate operaţiunile de comercializare a produselor second-hand", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, cu menţiunea că activităţile de control ale autorităţilor implicate sunt în curs de desfăşurare, potrivit Agerpres.

Pe 20 februarie, Garda de Coastă informa că doi români şi un cetăţean britanic sunt cercetaţi pentru importarea ilegală de deşeuri în România, după ce poliţiştii de frontieră au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea 16 containere cu deşeuri, care în acte figurau ca fiind obiecte de uz casnic second hand, descărcate de pe o navă olandeză venită din Marea Britanie.

"În urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, a fost identificată o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti care efectua activităţi de import ilegal de deşeuri în România, ce erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind produse second hand", se menţiona într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Conform sursei citate, în cauză sunt cercetaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 36 şi, respectiv, 33 de ani, şi un cetăţean britanic, de 34 de ani. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de export sau import de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România va avea un nou port. Va fi construit pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari

ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Cum se poate ca niciun gram de droguri să nu fie capturat în Portul Constanța?

Încălțăminte fake de 6,4 milioane de euro, descoperită în Portul Constanța. Marfa "made in China" urma să ajungă la o firmă în Capitală

Portul Constanța poate transporta mai multe cereale din Ucraina, după prăbușirea acordului

Partenerii noștri