Live

Romgaz investește în explorare geologică pentru a descoperi noi rezerve de gaze naturale

Data actualizării: Data publicării:
Romgaz realizează investiţii pentru explorare geologică în vederea descoperirii de noi rezerve de gaze. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Romgaz a finalizat un obiectiv important de investiţii în cadrul proiectului prioritar onshore Snagov, care constă în dezvoltarea unei infrastructuri ce conţine instalaţii tehnologice pentru 11 sonde, patru grupuri de sonde, conducte colectoare, o staţie de uscare şi un panou de măsurare gaze. Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul Snagov este cuprins în Strategia de dezvoltare 2021-2030.

"Încă din anul 2021 am amplificat eforturile pentru finalizarea unei etape importante în dezvoltarea proiectului Snagov. Desfăşurăm o activitate susţinută pentru a menţine un declin de producţie mediu anual sub 2,5%, obiectiv strategic inclus în strategia de dezvoltare a companiei, în contextul în care producţia majoritară provine din zăcăminte mature onshore. Mai mult decât atât, pentru atingerea acestui obiectiv şi, implicit, obţinere de producţie suplimentară, Romgaz realizează investiţii pentru explorare geologică în vederea descoperirii de noi rezerve de gaze naturale şi pentru introducerea în exploatare a unor noi capacităţi de producţie", a declarat Aristotel Marius Jude, directorul general al companiei, potrivit Agerpres.

De asemenea, joi, a fost introdusă în funcţiune Staţia de uscare gaze naturale Coşereni, o investiţie de aproximativ 31 milioane lei, care tratează în momentul de faţă 230 mii mc/zi gaze naturale, producţie realizată prin introducerea în exploatare a trei sonde noi.

Până la finalul trimestrului I 2023, etapizat, vor mai fi introduse în producţie şi alte sonde noi, crescând gradul de utilizare a staţiei de uscare până la un volum de aproximativ 800 mii mc/zi.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în 1909.

Romgaz face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

În 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Companii chineze vor exploata mai multe zăcăminte de petrol și gaze din Irak, al doilea cel mai mare producător din OPEC

Ciolacu spune că prețurile facturilor la gaze naturale şi electricitate au scăzut: „Intervenția Guvernului a fost corectă!”

Ministerul Energiei anunță că preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%

România vrea să devină cel mai important hub energetic din Europa. Burduja: Vom putea ajuta Moldova, Ucraina și alte țări vecine

Partenerii noștri