Live

Rugăciunea specifică de vineri a musulmanilor, suspendată în toate geamiile din România din cauza COVID-19

Data publicării:
Foto: Agerpres

Muftiatul Cultului Musulman din România a anunțat miercuri că suspendă rugăciunea specifică de vineri în toate geamiile din țară.

„În urma extinderii rapide a COVID-19 pe teritoriul României, Muftiatul Cultului Musulman din România a luat hotărârea ca, începând cu data de 13 martie a.c., să se suspende temporar desfășurarea rugăciunii specifice zilei de vineri la toate lăcașurile de cult din țara noastră”, a anunțat miercuri Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România.

Acesta îndeamnă toți musulmanii să respecte deciziile luate pe plan local și național pentru prevenirea extinderii infectării cu coronavirus: „Dorința noastră este de a preveni extinderea COVID-19 în rândul enoriașilor noștri, având în vedere că sunt și persoane de vârsta a treia care participă la aceste slujbe, scrie Mediafax. De asemenea, astfel venim în sprijinul autorităților centrale și locale, făcând apel încă o dată la enoriași să respecte și să se conformeze cu deciziile care se iau atât pe plan local, cât și național”.

Tot miercuri, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că va oficia slujbele religioase în afara bisericilor, în aer liber, acolo unde se estimează că vor veni mai mult de 100 de credincioși.

Editor: I. I.  

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tinere musulmane agresate în București. Tatăl uneia dintre ele: „E lipsă de educație, nu e ceva organizat”

Partenerii noștri