Live

Al treilea caz de sindrom inflamator multisistem în România. Copilul de 3 ani, internat la „Gomoiu”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Al treilea copil cu sindrom inflamator multisistem (PIMS) a fost internat la terapie intensivă cu sindrom inflamator multisistem, un sindrom post-COVID. Copilul are 3 ani, iar starea lui este stabilă, nefiind intubat.

„Este în stare bună. A venit în garda de sâmbătă prin transfer de la spitalul din Brașov, diagnostic de prezumție meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncții: respiratorie, cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunțat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă, unde medicii noștri l-au diagnosticat cu PIMS. Actualmente este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil și merge spre bine”, a spus Diana Ionescu, directorul medical al spitalului Gomoiu, luni dimineață, la Digi24.

„Copilul a fost infectat cu COVID undeva în jur de 30 septembrie. Are un test pozitiv, la noi testele sunt negative, dar are IGG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacție inflamatorie multisistemică ce apare la două-trei săptămâni după infecția cu SARS-CoV-2”, a precizat medicul.

Acesta este al treilea caz de sindrom inflamator multisistem din România. Primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat între timp, dar va mai avea nevoie de recuperare. Al doilea caz a apărut la începutul lunii octombrie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri