Live

Bacteria periculoasă de la „Marius Nasta”. Încă un pacient a murit

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook

Încă un deces la Spitalul Marius Nasta. Al patrulea pacient infectat cu acinetobacter a murit astăzi. Este vorba despre o persoană în vârstă de 68 de ani.

Blocul operator și secția ATI de la Institutul Marius Nasta au fost închise săptămâna trecută, în urma rezultatelor testelor efectuate de inspectorii DSP. Potrivit acestora, bacteria care a provocat moartea a trei pacienți provine din spital. 

Potrivit Ministerului Sănătății, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

”Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, a mai trimis Ministerul Sănătăţii

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Procurorii au deschis dosar pentru omor la Spitalul „Sf. Pantelimon”

Fiica unui pacient care a murit la Sf. Pantelimon: Dimineața ne-au spus că e în stare bună. După câteva ore au anunțat decesul

Rafila merge la spitalul Sf. Pantelimon. „Vreau să ştiu dacă sunt elemente care să pună sub îndoială calitatea actului medical”

Chirurg de la „Marius Nasta” condamnat cu suspendare. Primea de la pacienți bani, găini, brânză, palincă

Partenerii noștri