Live

Caz scandalos încheiat tragic. A murit copilul diagnosticat greşit, din Vâlcea

Data actualizării: Data publicării:

Copilul de un an şi jumătate, din Vâlcea, care a fost diagnosticat greşit de medici, a murit. A stat în moarte cerebrală vreme de două luni, cu şanse de supravieţuire minime.

Potrivit rudelor copilului, decesul ar fi survenit sâmbătă dimineaţa, la spitalul din Bucureşti unde se afla internat de la începutul lunii ianuarie, cu comă de gradul III, în tot acest timp fiind ţinut în viaţă doar de aparate, scrie Agerpres.

Băieţelul a fost internat pe 3 ianuarie la spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde a fost tratat pentru laringită, în ziua următoare fiind trimis de urgenţă la Bucureşti pentru că starea lui se înrăutăţise. Pe drum, la Piteşti, copilul a suferit însă un stop cardio-respirator şi a ajuns în Capitală cu decerebrare.

Încă de atunci, părinţii copilului au acuzat cadrele medicale de la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de malpraxis, în acest caz fiind deschis şi un dosar penal in rem la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Concomitent, atât Direcţia de Sănătate Publică, dar şi conducerea Spitalului Judeţean au demarat anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate, dar până acum, în urma acestora, doar medicul din Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean care l-a preluat la internare pe copil a fost sancţionat cu reducerea a 10% din salariul de bază timp de trei luni, pe motiv că nu a respectat protocolului încheiat la nivelul secţiei.

De asemenea, pentru susţinerea acţiunilor demarate de părinţii băieţelului, au fost organizate şi două proteste, unul spontan, în data de 12 ianuarie, în faţa Spitalului Judeţean, la care au participat aproximativ 70 de persoane şi încă unul, pe 17 ianuarie, în faţa Prefecturii Vâlcea. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O fetiță de aproape 2 ani a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. Apelul disperat al mamei către părinți: „Nu cumpărați așa ceva”

Un copil de 3 ani a murit după ce o poartă a căzut peste el

Un copil de doi ani din Dolj a murit la petrecerea de ziua lui

Un copil de 11 ani din Cluj a murit, după ce s-a înecat cu un capac în timp ce îşi umfla roata de la bicicletă

Partenerii noștri