Live

Document. CNSU propune purtarea obligatorie a măștii în toate județele cu o rată mai mare de 1,5. Doar 10 sunt în scenariul verde

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51. Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori. Atașate aveți Hotărârea CNSU numărul 51 din 2 noiembrie 2020 și lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat.

Premierul Ludovic Orban anunțase că CNSU va dezbate în ședința de luni seara o astfel de propunere.

„Vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele, nu se mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie”, a declarat Ludovic Orban.

HOTĂRÂREA CNSU nr. 51

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri