Live

DSP București: Amendă de 20.000 de lei, după ce 75 de persoane din centre de îngrijire și asistență au fost depistate cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Un număr de 75 de persoane care lucrează sau beneficiază de serviciile centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoane dependente au COVID-19, din cauză că personalul nu a respectat măsurile de protecție, anunță, luni, Direcția de Sănătate Publică (DSP) București.

„Nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să previna apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”, anunță DSP București, referitor la cele 75 de cazuri confirmate.

Citiți și: 
Primăria Capitalei, plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică București

Pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicată amenda contravențională, persoanei responsabile, conform prevederilor HG nr. 857/2011, în valoare de 20.000 lei.

Comunicatul Direcției de Sănătate Publică București

În urma acțiunii de control, au fost constatate următoarele:

Au fost identificate 75 de persoane (atât din rândul personalului angajat al centrului cât și din rândul beneficiarilor) confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice).

DSP a recomandat șase măsuri

1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor

2. Supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomtologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor.

3. Cohortarea, după testare, a suspecților în saloane/dormitoare și izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei.

4. Intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune.

5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție.

6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19

Pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicată amendă contravențională, persoanei responsabile, conf prevederilor HG nr. 857/2011, în valoare de 20.000 lei.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri