Live

Managerul Spitalului Județean Focșani, infectat cu coronavirus, transferat cu izoleta de la hotel la spital

Data actualizării: Data publicării:
Constantin Mândrilă dă mâna cu Marian Oprișan, la o vizită a Vioricăi Dăncilă și Sorinei Pintea în județ, la vremea respectivă ocupând funcția de prim-ministru, respectiv ministru al Sănătății.

Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, a fost luat cu o izoletă și dus la spital, duminică, după ce timp de o săptămână s-a izolat la un hotel.

„Managerul SJU Focşani a fost luat de la domiciliul ales, acolo unde se afla în izolare ca urmare a confirmării infecţiei cu COVID-19 şi transferat la spital. Transferul s-a făcut la solicitarea prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, de a se interna în spital, aşa cum prevăd protocoalele medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Creţu, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru a vorbit duminică dimineață la Digi24 despre cazul managerului, spunând că acesta a fugit cu „toată documentația” din spital. Ministrul Sănătății a adăugat că, cel mai probabil, și la acest spital va fi numită o conducere militară, ca în cazul spitalelor județene din Suceava și Deva.

În jurul orei 13:00, Constantin Mîndrilă a fost dus la spital cu o izoletă, medicii fiind însoțiți și de polițiști. Acesta nu a opus rezistență.

Potrivit surselor Digi24, managerul spitalului focșănean ar fi fost confirmat pozitiv la coronavirus încă de săptămâna trecută și de aceea a decis să se izoleze la un hotel aflat în preajma spitalului.

El a ajuns astăzi la secția de boli infecțioase a spitalului pe care îl conduce.

Potrivit editiedevrancea.ro, Constantin Mîndrilă a fost condamnat definitiv, în luna februarie a acestui an, de către Curtea de Apel Galați să plătească un prejudiciu de aproape 70.000 de lei, în solidar cu alți patru angajați din subordine, pentru o pagubă adusă chiar instituției pe care o conduce.

El a încheiat cu o firmă privată un contract de „prestări de servicii de consultanță privind prevalidarea datelor clinice medicale ale spitalului”, în fapt o cheltuială nejustificată așa cum a reieșit dintr-un control al Curții de Conturi, aducând prejudicii unității spitalicești.

La data încheierii contractului la nivelul unității nu fusese aprobat bugetul, iar operațiunea nu a fost supusă controlului financiar preventiv propriu.

„Prin încheierea contractului bugetul unității a fost prejudiciat cu suma de 68.941 lei din care 64.480 reprezintă plăți nelegale, suma de 2.677 lei reprezintă dobânzi, iar 1.784 lei penalități de întârziere”, s-a arătat în documentul întocmit de Curtea de Conturi.

Redactor: G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri