Live

O moașă de la Maternitatea Giulești, descoperită ca purtătoare de stafilococ auriu

Data publicării:
Foto: Shutterstock

În urma controlului de la Maternitatea Giuleşti, autorităţile au descoperit că una dintre moaşe este purtătoare de stafilococ auriu. Cinci bebeluşi născuţi acolo s-au îmbolnăvit recent şi au ajuns la alte spitale.

Foto: Shutterstock

Joi, încă doi au fost transferaţi la spitalul Grigore Alexandrescu, iar numărul contaminărilor cu stafilococ auriu a ajuns astfel la cinci.

„Astăzi avem internaţi trei bebeluşi cu MRSA, născuţi la Giuleşti. Doi dintre aceştia s-au internat ieri, cu manifestări cutanate (au trei săptămâni, şi respectiv cinci zile). Cel de-al treilea bebeluş este cel cu probleme respiratorii, internat în data de 4 mai. Toţi sunt stabili", au transmis reprezentanții Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Inspectori sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, însoţiţi de medici epidemiologi, verifică, în perioada 8 - 15 mai, la Maternitatea Giuleşti respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi a normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiul din clădirea de lângă maternitatea Giulești a distrus probe confiscate de polițiști în anchete penale

Un pacient a primit 150.000 de euro daune morale pentru că s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în Spitalul Județean Piatra Neamț

Maternitatea Giulești, la 10 ani de la tragedie: Cârpeală și bătaie de joc. Gravidele așteaptă în miros de vopsea și mizerie

Măsurile anunțate de maternitățile din București pentru femeile care se pregătesc să nască

Partenerii noștri