Măsurile anunțate de maternitățile din București pentru femeile care se pregătesc să nască

Data publicării:
firea la maternitate

Maternitățile din București au luat măsuri de protecție pentru a permite femeilor însărcinate să nască în siguranță, în condițiile epidemiei de coronavirus. Este vorba despre maternitățile Giulești, Cantacuzino, Malaxa și Filantropia, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a făcut o declarație de presă, pe pagina ei de Facebook, de la maternitatea Giulești.

„S-au luat măsuri excepționale de protecție pentru mame, nou-născuți și personal medical”, a spus Firea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ea a adăugat că vrea să le liniștească pe femeile însărcinate care se tem că vor ajunge la maternitate și că se vor infecta, ele sau nou-născuții lor, cu COVID-19.

Marcel Moisă, managerul Maternității Giulești, a explicat că au fost luate toate măsurile de precauție.

„Există triaj. Dacă o persoană are risc, este internată într-o secție distinctă, i se fac analizele pentru coronavirus, dacă se dovedește a fi pozitivă, este trimisă la spitalele dedicate acestor cazuri, dacă nu, rămâne și națte în condiții absolut normale, ca și până acum”, a spus Moisă.

„Nu trebuie să vă fie frică”, a adăugat el.

Medicul Andreea Enache a precizat de asemenea că se face triaj epidemiologic la intrarea în spital și că pacientele vor primi măști. De asemenea, există un triaj epidemiologic al cadrelor medicale, a preci.zat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri