Incendiul din clădirea de lângă maternitatea Giulești a distrus probe confiscate de polițiști în anchete penale

Data actualizării: Data publicării:
incendiu depozit giulesti pompieri politie
Pompieri în timpul unei intervenții. Imagine de arhivă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 10:50 Incendiul de luni seară, din apropiere de maternitatea Giulești, a izbucnit într-o clădire în care erau depozitate probe din anchetele penale. Au ars bunuri confiscate de polițiști.

„La data de 2 octombrie 2023,  polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, arată un comunicat al DGPMB.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă în subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinaţia de depozitate, în str. Boişoara. Clădirea are formă dreptunghiulară şi acţionăm de pe cele patru laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizeaza alimentarea cu apă din afara obiectivului”, anunţa  ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată preciza că suprafaţa subsolului este de aproximativ 3.000 mp.

--știre inițială--

Incendiu în Capitală, lângă maternitatea Giulești. Subsolul unei clădiri cu 5 etaje a luat foc.

Cantitatea mare de fum și accesul greu la sursa de apă au îngreunat misiunea pompierilor. La fața locului au intervenit 10 autospeciale de stingere, alimentate constant cu apă de alte 8.

Din fericire, nu există victime. În subsol erau depozitate hârtie, plastic și textile. Momentan nu se cunoaște cauza incendiului și autoritățile au deschis o anchetă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri