Live

O tânără cu nanism, de 24 kg și 1,2 m înălțime, a devenit mamă. Acum cere ajutor pentru analizele fetiței: „Vreau să las ceva în urmă”

Data publicării:
O tânără cu nanism, de 24 kg și 1,2 m înălțime, a devenit mamă. Foto: Captură video

Caz rar la Spitalul Universitar din Capitală. O pacientă care suferă de nanism a adus pe lume un copil de 1,8 kg. Mama are 24 de kg și 1,2 metri înălțime. Tânăra are şi o boală genetică, iar acum medicii se tem să nu fie transmisă afecțiunea fetiţei. Pentru a depista acest lucru e nevoie de analize, care nu se fac în România şi care costă 3.500 de euro.

Monica Cârstoiu- șef Clinica de Ginecologie SUUB: Este vorba de o boală genetică extrem de complexă, în cariera mea nu am întâlnit un astfel de caz. Astfel de organisme infantile nu reușesc să ducă o sarcină la termen, riscul de avort fiind maxim.

Încă de la început, medicii i-au spus că sunt şanse foarte mici să ducă sarcina la capăt, dar Ramona şi-a dorit din tot sufletul un copil şi a reuşit să-l aducă pe lume. În ultima lună s-a simțit extrem de rău şi a plecat la spital pentru că abia mai respira. A fost transferată de la Spitalul din Piteşti, acolo unde a ajuns prima dată, la Spitalul Universitar din Capitală.

Ramona - mamă: Vreau să las ceva în urmă, pentru când eu nu o să mai fiu sau, Doamne ferește, pățesc ceva, să las ceva în urmă, să-și amintească familia mea, să-și amintească de mine.

Medicii de la Spitalul Universitar i-au făcut câteva teste genetice fetiţei, dar mai este nevoie şi de altele care trebuie trimise în Germania. Dacă medicii ştiu că boala s-a transferat şi la fetiţă, prin medicaţie corespunzătoare şi la timp poate avea o viaţă normală.

Monica Cârstoiu - șef Clinica Ginecologie SUUB: Are o șansă să fie un adult normal, dar numai știind ce gene moşteneşte. Pentru a putea înțelege ce se întâmplă asupra fetiței, e nevoie de teste complexe, astfel încât, dacă va moșteni forma cea mai severă a mamei, încă de când e copil, în creștere, să se poată lua măsurile de prevenție.

Ramona - mamă: Vreau să fiu ajutată să pot face testul ăsta, ca ea să nu pățească nimic. Am zis Doamne Iisuse dacă tu mi l-ai dăruit și mi l-ai dăruit cu un scop, o să merg, chiar dacă o să mor, nu o să renunț la ea.

Analizele fetiţei costă 3.500 de euro, bani pe care Ramona nu îi are.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cîrstoiu spune că nu e în conflict de interese: Înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea

Accident în București: Două mașini și o ambulanță s-au ciocnit într-o intersecție. Patru persoane rănite

Albă ca Zăpada, dar fără pitici. Noul film Disney schimbă complet celebrul basm

Mii de pacienți sunt abandonați de familii în spitale. Unii rămân internați și doi ani, pentru că nu au unde să se ducă

Partenerii noștri