Live

Partenerii necăsătoriți ar putea avea, în raport cu sistemul medical, aceleași drepturi precum soții

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Persoanele care trăiesc în uniuni consensuale sau concubinaj ar putea căpăta, atunci când vine vorba de actul medical, aceleași drepturi de care se bucură persoanele căsătorite, potrivit unui proiect de act normativ aflat la Senat.

Astfel, atunci când vine vorba de relația cu sistemul medical din România, cei ce trăiesc într-o uniune consesuală sau în concubinaj s-ar putea bucura de aceleași drepturi de care se bucură cei ce sunt căsătoriți în mod oficial.

Concret, aceștia vor putea, dacă proiectul legislativ va ajunge să se aplice, să-și viziteze fără probleme partenerul sau partenera internat/ă în spital și să-și dea acordul, atunci când pacientul n-o poate face, pentru efectuarea unor examinări medicale sau a unui tratament, inclusiv a unor intervenții chirurgicale.

Sursa: avocatnet.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNAS vrea să limiteze decontările la un singur serviciu medical pe zi pentru aceeași persoană. Reacția Ministerului Sănătății

82% dintre antibioticele autorizate recent nu mai fac față bacteriilor și au ajuns "călcâiul lui Ahile" pentru asistenţa medicală (OMS)

Remediul contra Covid-19 ar putea exista pe fundul oceanelor. O nouă teorie dă speranțe pentru tratamentul oricărei pandemii viitoare

Medic de la Rădăuți: Suntem epuizați, mergem până cădem. Am avut zile cu 45 de ambulanțe, 13 în același timp

Partenerii noștri