Live

Peste 70 de cadre medicale din Spitalul Sf. Ioan, în izolare. Secția de Nefrologie a fost închisă

Data actualizării: Data publicării:

72 de cadre medicale de la Spitalul Sfântul Ioan din București au intrat în izolare după ce a fost depistată o pacientă infectată cu noul coronavirus. Secția de Nefrologie a spitalului a fost închisă.

Conducerea spitalului a decis să testeze toți pacienții care făceau dializă în secția de Nefrologie, iar unul dintre ei a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus.

Este vorba despre o femeie care era internată în spital de două săptămâni. Ea va fi transferată la secția de Nefrologie a Spitalului Carol Davila.

72 de cadre medicale, adică tot personalul acestei secții, au intrat în izolare la domiciliu, iar secția a fost închisă. Pacienții au fost transferați la alte spitale din capitală.

Conducerea spitalului a anunțat DSP despre aceste măsuri luni seară.

Informare de presă a Grupului de Comunicare Strategică:

„În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare.

Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul "Carol Davila", conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s-a solicitat să rămână acasă.

Menționăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri